3 csoki, 3 süti

Neked melyik a kedvenc csokoládéd? A selymes fehércsokoládé? A klasszikus édes tejcsoki? Vagy a keserű étcsokoládé? Legyen bármilyen színű, a csoki mindig jólesik, ráadásul tökéletes alapanyag lehet a süteményekhez is. Felejtsük el az az egyszerű csokitortát, a mesebelien finom alapanyagból sokkal kreatívabb gasztronómiai csodák is születhetnek! Bármelyik csokoládé is legyen a kedvenced, mindegyikkel hoztunk most egy-egy sütireceptet, amik megédesíthetik napjaidat, legyen szó a vasárnapi ebéd desszertjéről, egy éjjeli tévénézős nassolásról vagy akár egy unalmas délutánon összedobott finomságról! Irány a konyha, sütésre fel!

Fehércsokis álom

Finom fehér csoda, kis pudinggal feldobva!

Hozzávalók

10 dkg vaj, 20 dkg keksz, 8 dkg cukor, 8 dl tej, 500 ml tejszín, 2 csomag csokis pudingpor, 2 tábla fehércsokoládé

Elkészítés

Törjük össze a kekszet, melegítsük fel a vajat és a tejet. Gyúrjuk össze őket, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, majd a keveréket rakjuk hűtőbe. A pudingot a cukorral és a tejjel főzzük fel, borítsuk a hűtött masszára, ezután teljesen hűtsük le a süteményt. Jöhet a tejszín! Verjük fel, keverjük hozzá a kissé megolvasztott fehércsokit, az eddig elkészült alapra öntsük rá, és ezúttal ténylegesen hagyjuk hűlni 3-4 órán keresztül.

Csupa étcsoki

Éjfekete torta, ami nem csak finom, de a maga egyszerűségében mutatós is!

Hozzávalók

2 db közepes méretű tojás, 2 dl étolaj, 6 dl porcukor, 2 kk. szódabikarbóna, 6 dl búzaliszt, 2 púpozott ek. holland kakaópor, 6 dl natúr joghurt, 6 dl búzaliszt, 5 ek. másfél százalékos tej, 15 dkg étcsokoládé, 5 csapott ek. kristálycukor, 5 dkg vaj

Elkészítés

Egy nagy tálban keverjük el a tojást, az étolajat, a porcukrot, a kakaót, a szodabikarbónát, majd felváltva a joghurtot és a lisztet. Ezekután tepsibe öntjük, 200 Celsius-fokon tűpróbáig sütjük. Amíg sül az alapanyag, a mázhoz keverjük el a csokit és a tejet, kis láng felett olvasszuk fel, majd a vajat hozzáadva hagyjuk olvadni a meleg masszában. Ha már úgy látjuk, hogy a torta készen áll, vegyül ki a sütőből! Szurkáljuk meg villával, és ha nem ragadt rá tészta, tudhatjuk, hogy eléggé átsült. Ezután öntsük rá az előzőleg kikevert csokikrémet, majd egyengessük el, hogy a máz egységes vastagságú legyen. Dermedés után tálalható is a tömény boldogsághormon.

Csokiszuflé

Mindenki muffint süt, holott a szuflé sem nehezebb fogás. Amiben pedig csoki van, csak jó lehet!

Hozzávalók

12,5 dkg sütőmargarin, 20 dkg tejcsokoládé, 6 dkg liszt, 4 tojás, 125 dkg porcukor

Elkészítés

Olvasszuk meg kis lángon, folyamatosan kevergetve a margarint és a csokit, hagyjuk kicsit kihűlni, négy tojássárgáját keverjünk el benne. Dolgozzuk össze a porcukrot a liszttel és az előbbi keverékhez fokozatosan adjuk hozzá. Miután csomómentesre kevertük, habverővel keverjük hozzá a négy tojás felvert fehérjét. Ezután vajazzuk ki és cukrozzuk a szufléformákat, háromnegyedéig töltsük meg a masszával, tegyük magas peremű tepsibe és annyi vizet öntsünk alá, hogy a feléig ellepje. 150 Celsius-fokon 15 perc alatt megsül.