2019-04-15

10 tuti asztaldekorációs tipp Icukától, amivel tökéletessé válhat az ünnep

Ha jól sejtem, minden kedves olvasóm szereti a húsvét ünnepét, nem csak a finom falatok és a családi beszélgetések miatt. A karácsony mellett ugyanis ez az az ünnep, ahol kiélhetjük a kreativitásunkat. Most bemutatok nektek 10 tuti tippet, amivel feldobhatjátok az ünnepi asztalt.

1. A tojás és a nyuszi

Ha húsvét, akkor mindenki a festett tojásokra és a húsvéti nyuszira asszociál elsőként. De gondoltatok már arra, hogy ezt a két dolgot milyen egyszerűen összekapcsolhatjuk? Csak egy szép hosszúkás formájú textildarabra, egy madzagra, és egy festett tojásra van szükségünk hozzá, és a tojás máris mindenki kedvenc nyuszijává válhat. Ugye milyen ötletes? Az én asztalomon biztosan ülni fog néhány tojásnyuszi.

A tojás és a nyuszi

 

2. Színes tojástartó

Az egyszerűsége miatt nagyszerű a színes tojásokkal teli tojástartó. Fogjunk egy átlagos papír alapú tojástartót, fessük színre, az előre festett tojásokat pedig változatosan tegyük a tartóba. Szenzációs nem

Színes tojástartó

 

3. Tojáshéjból virágcserép?

Vajon mire használható egy feltört tojás héja? Lehet belőle virágcserép! Amennyire pici, annyira cuki!

Tojáshéjból virágcserép?

 

4. Növény mintás festett tojás

Nem gondolnád, hogy mennyire egyszerű ilyen és ehhez hasonló mintázatú tojásokat festeni. Mindössze annyi a dolgod, hogy a kívánt mintát – ebben az esetben egy három levelű lóherét – ráillesztesz a festés előtt álló tojásra, óvatosan beleteszed egy harisnyába, aminek a végét elkötöd úgy, hogy az szorosan illeszkedjen a tojáshoz, majd elmeríted a festékben. Miután kivetted a tojást, várd meg míg megszárad. A tojáson ilyen és ehhez hasonlóan gyönyörű mintákat fogsz találni, ami nagyon szép dísze lehet az ünnepi asztalnak.

Növény mintás festett tojás

 

5. Horgolt tojás

Ha nagyon sok időd van, és ügyesen horgolsz, akkor akár festés nélkül is gyönyörű dekorációt készíthetsz a tojások köré. Nagy előnye, hogy csak egyszer kell elkészítened, és utána minden évben használhatod.

Horgolt tojás

 

6. Tojástartó barkából

Ha a kézügyességed a helyén van, és barkából is kellően felszerelted az eszköztárad, akkor gyönyörű rácsot fonhatsz barkából a festett tojásaid köré.

Tojástartó barkából

 

7. Virágok a dunsztos üvegben

Remélem tudod, hogy a dunsztos üvegekben nem csak különböző ételeket tárolhatsz! A virágok is gyönyörűen néznek ki bennük, ha vázaként használod őket.

Virágok a dunsztos üvegben

 

8. Origami

Remélem annak idején odafigyeltetek a suliban, technika órákon! A színes papírokból hajtogatott nyuszik biztosan jó kedvre derítenek mindenkit az asztal körül.

Origami

 

9. Szalvéta

Nem csak a nyuszik miatt jöhet jól egy kis kézügyesség. Szalvétahajtogatásban is nagy segítségedre lehet az origamitudás!

Szalvéta

 

10. Barkás étkészlet

Mi lenne ha a vékonyabb, törékenyebb szárú barkákat és az étkészletet egy csodaszép masnival összekötnéd? Szerintem nagyon szép a végeredmény.

Barkás étkészlet