2018-03-08

A nők, akikre a legjobban felnézek

Be kell vallanom, imádok nő lenni! És méginkább imádom az erős, sikeres nőket. Összegyűjtöttem nektek a három legfontosabb példaképemet, akikre a leginkább felnézek és akik mindig inspirálnak. Nézzétek csak!

Kleopátra

Az első nagy női példaképem Kleopátra. Bár legtöbben csak szépségéről ismerik és arról, hogy például tejben fürdött, történelmileg is igen fontos személy volt: ő volt az utolsó fáraó. Kleopátra nem az első Kleopátra volt Egyiptom történetében, hanem szám szerint a hetedik, ám nincs vita: ő volt a leghíresebb elődei közül. A királynő sok uralkodó után az első volt, aki beszélt egyiptomiul. Ám ez csak egy volt az általa elsajátított nyelvek közül: összesen ugyanis 9 nyelven beszélt, melynek hála ritkán volt szüksége tolmácsra, ami valljuk be, egy uralkodónál igencsak figyelemreméltó és szimpatikus tulajdonság. Kleopátra emellett csodálatos politikus volt, Ceaserral folytatott szerelmi viszonya közben megszilárdította hatalmát, a császár halála után pedig hozzáment Marcus Antoniushoz, így alkalmazkodva az erőviszonyokhoz. Összesen négy gyermeket szült. Plutarkhosz, a híres történetíró szerint Kleopátra valójában nem volt olyan szép, mint a mondák szerint, ám személyisége, kisugárzása és intelligenciája megbabonázott mindenkit. Már mikor élt igazi példakép volt a nők számára – sokan utánozták stílusár. Hogy én miért is szeretem annyira Kleopátrát? Mert már az ókorban megmutatta, hogy mire is vagyunk mi képesek, nők!

Cher

Kinek is kéne bemutatni Chert? Bár sokan úgy gondolnak rá, mint egy egyszerű, öregecske popsztárra, de amit ez a csaj letett az asztalra, azt bizony kevesen tudják utánozni! Az idén 71 éves énekesnő – aki mellesleg félig indián származású, erről több dala is szól – immár 55 éve van a showbizniszben, ez idő alatt pedig eladott több mint 100 millió albumot, színésznőként 1988-ban bezsebelt egy Oscar-díjat a legjobb női főszereplő kategóriában, Cannes-ban 1985-ben a Maszkért kapta meg a legjobb színésznő díjat, összesen 3 Golden-Globe díjat nyert, ám meglepő módon eddig csak egy Grammy-díjat zsebelt be, az 1999-es Believe című dalárt, ami mellesleg a világ 3-ik legsikeresebb dala női elődótól. Emellett két Guiness világrekordot is magáénak tudhat: 2007-től kezdve övé a legsikeresebb turné női előadó által és ő a legidősebb szóló előadó, aki első helyezést ért el a híres Billboard Hot 100-as toplistán. Ezekután lehet kérdés, hogy miért imádom annyira Chert? Ő az a nő, aki több mint öt évtizede minden erejét és kreativitását beleadja a munkájába. Emellett bármilyen kritika éri, egyszerűen nem foglalkozik vele. Bízik önmagában és a saját döntéseiben. Példamutató, ugye? Remélem egyszer én leszek a legidősebb és legsikeresebb kasszás a világon!

Minden nő

El sem tudjátok képzelni, hogy hány lánnyal és nővel találkozom nap mint nap. Vannak köztük cserfes kislányok, lázadó tinik, pörgős egyetemisták, elfoglalt üzletasszonyok, kitartó anyukák, kedves öreg nénik és büszke nagymamák. És én mindegyiket óriásira becsülöm! Hogy miért? Mivel mindannyian tudják, hogy néha milyen nehéz is nőnek lenni és mégis, mindegyik meg meri mutatni a világnak, hogy a “gyengébbik nem” kifejezés bizony csak egy butaság! Számomra minden nőben ott rejlik egy kis Kleopátra és egy kis Cher, hiszen mindegyik okosan, kitartóan és sikeresen küzd le minden akadályt a mindennapok során. És remélem minden nőben van egy kicsi Erzsi is azáltal, hogy megpróbálják mindenben megtalálni a humort és nem félnek sose nevetni.

Lányok! Legyünk mindannyian büszkék magunkra és leginkább legyünk büszkék egymásra. Fogjunk össze, támogassuk egymást, mert bizony nálunk van az erő!

Boldog nőnapot mindenkinek!