2017-10-25

Családoknak segített a 25 éves CBA

Ahogy már tudjátok, idén 25 éves a CBA. Hisszük, hogy úgy lehet a legjobban ünnepelni, ha mi ajándékozunk meg Titeket! Ezért is indítottuk a 25 napos nyereményjátékunkat, de emellett felkerestünk rászoruló családokat is, akiket szintén megajándékoztunk.

Jótékonysági akciónk első állomásaként egy magyarlaki családhoz látogattunk el, hogy segíthessünk az ott élő 7 éves, beteg kisfiúnak. Botond egy súlyos fejlődési rendellenesség miatt sem járni, sem pedig beszélni nem tud, 24 órás felügyeletre szorul. Nagymamájára szerencsére mindig számíthat, ő gondoskodik a fiúról, ám a családnak még így is segítségre van szüksége, mivel Botond ellátása jelentős anyagi ráfordítást igényel. A Ments Életet Alapítványon keresztül vettük fel velük a kapcsolatot és mivel Botond számára szinte az egyetlen szórakozást a televízió jelenti, az élelmiszercsomag mellett egy új készülékkel is megajándékoztuk.

Egy olyan családhoz is ellátogattunk, akiknek története a Petőfi Rádión keresztül jutott el hozzánk – Feri édesanyja ugyanis ott kért tőlünk segítséget, mivel csontvelő transzplantáción átesett, gyógyulófélben lévő kisfiának szüksége volt az otthoni környezetben is egy steril szobára ahhoz, hogy további felépüléséről szerettei gondoskodhassanak . Hamar megszületett a döntés: valamennyi bútort mi biztosítottuk a steril szoba berendezéséhez, 250.000 forint értékben.

Következő utunk a Nagyvázsonyban élő Gáborhoz vezetett, akire szintén a Ments Életet Alapítvány közreműködésének segítségével találtunk rá. Gábor egy igen nyitott, intelligens, kíváncsi személyiség, aki szeret zenélni, olvasni, számítógépes játékokat és alkalmazásokat fejleszteni. Ám abban különbözik kortársaitól, hogy egy súlyos betegségben, generalizált izomsorvadásban szenved (más néven SMA), emiatt ágyhoz kötött, és nem tud önállóan sem járni, sem enni, illetve csecsemő kora óta légzési problémákkal küzd. Az 1-es típusú SMA-ban szenvedők általában nem érik meg a kétéves kort, ennek ellenére Gábor idén júniusban töltötte be a huszonnyolcat és páratlan életerővel rendelkezik. A CBA nagy örömmel segített a családnak, és egy több százezer forint értékű élelmiszercsomaggal ajándékozta meg őket.

Az 5 és fél éves Lázár egész napos felügyeletet igényel daganatos betegsége miatt, így szülei elvesztették munkájukat és minden eddigi tartalékukat a sok éves küzdelem alatt. A boconádi kisfiú rengeteg kemoterápiás kezelésen és egy életmentő műtéten is átesett már, és ember feletti akarattal harcol, hogy egészséges óvodás legyen. 25. születésnapunk alkalmából 250.000 forint értékben nyújtottunk nekik segítséget, bízva abban, hogy Lázár gyógyulását könnyebbé, gyorsabbá tehetjük.

Utolsó történetünk a Csanádalbertiben élő Asztalos Margité, aki férje halála óta egyedül nevel fel hat gyermeket. Az özveggyé vált édesanya boldogan vette át Fodor Attilától, a CBA kommunikációs igazgatójától az élelmiszercsomagot, ami reményeink szerint egy jó időre levesz némi terhet Margit és a gyerekek válláról.

Nagyon felemelő érzés volt, hogy segíthettünk a családokon, a minket körbevevő mosolyok voltak számunkra a legnagyobb ajándékok. A születésnapi programunk véget ért, de a CBA a már korábban elindított segítő tevékenységét a Ments Életet Alapítvánnyal karöltve a jövőben is folytatja.