2017-12-01

Hogyan teheted különlegessé az adventi koszorúdat?

Drágáim! Közeledik a karácsony, aminek az egyik legszebb hagyománya az adventi gyertyagyújtás! Nálam ebben az időszakban az adventi koszorú mindig központi helyen van, hiszen az egyik legszebb ünnepi dekoráció, ami valóban egy kis melegséget varázsol a lakásba. Összegyűjtöttem nektek néhány ötletet, hogyan tehetitek különlegessé az adventi koszorútokat, ha ti készítitek el. Amit mellesleg erősen ajánlok, hiszen remek közös program a családnak!

 

Játsszunk a formákkal!

Persze-persze, egy tisztességes koszorú köralakú, de ki mondta, hogy mindig követni kell a szabályokat? A négy gyertya elhelyezésével nagyon sokat lehet játszani, így például nagyon könnyen beleférhet egy egyszerű, téglalap alakú koszorú is, amin szépen sorakoznak egymás mellett a gyertyák! Figyelem! Gondoljunk arra, hogy az első gyertya mennyivel több ideig kell, hogy égjen, mint például a negyedik, amit idén majd pont szenteste tudunk meggyújtani! Ezen a vonalon haladva az első gyertya lehet sokkal nagyobb, mint az utána következők. Ez nem csak praktikus megoldás, de még mutatós is!

De ne csak téglalapban gondolkodjunk! Jöhet a négyzet, háromszög, hatszög, paralelogramma… Minden! Merjünk különlegesek lenni!

Emellett ne csak koszorúban gondolkodjunk! Miért ne helyezhetnénk el a dekorációkat és gyertyákat ízlésesen egy tányérra?

Legyünk természetesek!

Annyi gyönyörű kincset ad nekünk a természet, miért ne használnánk fel őket? Szárítsunk ki narancsszeleteket, amik ráadásul nem csak gyönyörűen nézhetnek ki dekorációként, de a fűtőtesten száradva csodás illatot is bocsátanak ki magukból! Ugyanez persze működhet citrommal és almával is, de legyünk bátrak és használjunk nem mindennapi zöldségeket és gyümölcsöket is! A cékla például sötétlila színével meglepő és egyben elegáns dísz lehet. Emellett megannyi szépség rejtőzik még a természetben! Toboz, mogyoró, makk, dió, sőt, a dió bélése is… Sokan ezeket a kincseket lefújják arany vagy ezüst színű festékkel, de lehet ezt a lépést jobb kihagyni… Olyan szépek ezek a termések önmagunkban. Ha már természetesek vagyunk, akkor legyünk valóban természetesek!

Karácsonyfadíszek? Jöhetnek!

Ugyan kinek ne lennének otthon olyan díszei, amiket már rég nem használ, de sajnálja őket kidobni, mert hátha jó lesz valakinek… Illetve mégis ki szeret kidobni szép, csillogó tárgyakat? Na ugye! Gyűjtsük össze ezeket a szépségeket és használjuk őket díszítőelemként! A rengeteg csillogó, fényes gömböcske és harang – még ha különböző színűek is – nagyon izgalmas látványt nyújtanak, ha megfelelően sűrűn helyezzük el őket egymás mellett! Persze, ha nem akarunk túl tarkák lenni, ebben az esetben jöhet egy alapos aranyfestékáradat. Sőt, tudjátok mit? Jöhet a csillám is! Csillám, csillám, csillám, minden mennyiségben, Drágáim!

Illatos gyertyák

Ha már gyertyák égetünk, miért ne emelhetnénk a hangulaton némi finom illattal? Használjunk bátran illatosított gyertyákat! Ha pedig igazán maximalisták vagyunk, akkor még a koszorú alapstílusához és a rajta lévő dekorációkhoz is igazíthatjuk az illatokat! Ha például fahéj, vaníliarudak vagy szárított narancskarikák játsszák a főszerepet a lakás ünnepi díszében, akkor válogassunk ilyen illatú gyertyákat! Egy dologra figyeljünk, Életeim: ahogy telnek a hetek egyre több gyertyát gyújtunk meg! Vagyis egyrészt a gyertyák ne legyenek túl erős illatúak, hiszen ha négy ég egyszerre, már túl erős hatásuk lehet, másrészt, ha különböző illatokat használunk, fontos, hogy azok jól megférjenek egymás mellett!