2017-08-24

Kasszás Erzsi – A jókedv 5 szabálya

Drágáim! Annyian kérdeztétek már tőlem, mitől vagyok folyton olyan vidám és jókedvű. De hát mi okom lenne szomorkodni? Hiszen annyi mindennel felvidíthatjuk magunkat! Meg is osztom veletek az én trükkjeimet, hogy egyikőtökön se legyen úrrá a letargia!

1. Gondoljatok önmagatokra!

Ha mindenki látja rajtatok, hogy milyen boldogok vagytok, könnyen átragadhat rájuk is a vidámságotok – de ne elsősorban ezért tegyétek fel reggel a „boldogságmaszkot”! Ha csak azért örömködtök, hogy az ismerőseitek csillogó szemekkel nézhessenek rátok, akkor valamit rosszul csináltok. Ne a látszatra törekedjetek, hanem arra, hogy önmagatok miatt legyetek boldogok!

2. Rázzátok le a rosszakarókat!

Akármilyen erősen is sugároznak belőlünk a pozitív energiák, mindig lesz majd valaki, aki le akar minket húzni. Ez, Édeseim, sajnos elkerülhetetlen. De akkor sem szabad miattuk szomorkodni – ugyan, láttatok már olyan oroszlánt, aki hagyta, hogy sértegessék a bárányok? Na, ugye! Ragyogjatok fényesebben, mint azok, akik bántani akarnak titeket és higgyétek el, egy idő után meg sem próbálják majd lerombolni a határtalan jókedveteket.

3. Beszéljetek pozitívan!

Vajon melyik lehet a jobb: perceken keresztül ecsetelni valakinek, hogy már megint otthon felejtettük a pénztárcánkat vagy örülni annak, hogy valami csoda folytán előkerült a bankkártyánk a táskánk aljáról? Ugye, ti is az utóbbira szavaznátok? Mert én biztosan! Nemcsak a vidámságot, hanem a rosszkedvet is könnyen átragaszthatjuk másokra – aminek valljuk be, nem fognak örülni. Tudom-tudom, mindenkinek le kell vezetnie a feszkót, de ha a legkisebb apróságon is fennakadnék, hogyan tudnék olyan boldogan csevegni veletek? Tehát le az állandó panaszkodással, elő a pozitív hozzáállással!

4. Vegyétek észre a jót!

Drágáim, szinte hihetetlen, mennyi apróságban lelhetünk rá a jókedvre! Láttunk egy aranyos kisállatot, jót nevettünk a kolléga viccén, finomat ebédeltünk – vegyétek észre az élet apró örömeit és engedjétek, hogy hatással legyenek a hangulatotokra!

5. És végül: mosoooly!

Nagyon-nagyon fontos, hogy sose felejtsetek el mosolyogni! Ugye, ti is jobb kedvvel indultok haza a nagybevásárlásból, ha a kasszás előtte rátok mosolygott? Na, ezzel a módszerrel bármikor szebbé tehetitek a saját és mások napját is! Én mindig alkalmazom, főleg, amikor veletek találkozom.