2017-11-09

Kasszás Erzsi trükkjei az átgondolt bevásárláshoz

Drágáim! Ismeritek azt az érzést, amikor hazaértek a nagybevásárlásból és otthon döbbentek rá, hogy valamit már megint elfelejtettetek? Vagy ha minden egyes tételt észben is tartottatok, akkor is ott kellett hagynotok a boltban a teli kosarat, mert nem tudtátok kifizetni? Apró, bosszantó problémák ezek, de könnyen elkerülhetőek! Éppen ezért szeretném most megosztani veletek a trükkjeimet, hogy nektek is könnyebb legyen a bevásárlás.

  1. Írjatok bevásárlólistát

Bizonyosan rengetegszer hallottátok már, hogy mindig – de tényleg mindig – írjátok össze, miket szeretnétek vásárolni. Hajlamosak lehetünk elbagatellizálni ezt az apróságot, pedig az a kis cetli rengeteget segíthet! (Vagy a telefonunkban lévő jegyzet, ha az kényelmesebb.) Egyrészt nem kell megjegyeznetek azt a rengeteg tételt, másrészt pedig könnyebben elindulhattok a kassza felé, ha látjátok, hogy mindent bepakoltatok a kosárba – és nem fogtok fölösleges dolgokat „belecsempészni”.

  1. Csak akkor használjatok kosarat, ha nagyon muszáj

Apropó, kosár: Előfordult már veletek, hogy csak két-három apróságért ugrottatok be a boltba és egy teljes nagybevásárlással távoztatok? Ugye, hogy ugye! Erre is van egy egyszerű, de nagyszerű megoldásom: ne vigyetek magatokkal bevásárlókosarat! Így tényleg csak azt a néhány dolgot fogjátok hazavinni, amire szükségetek van – és ami pont elfér a kezetekben. 😉

  1. Elfogyott? Írjátok fel!

Ha valami kiürül a hűtőmből, mindig ragasztok egy cetlit az ajtajára és felírom, nehogy elfelejtsem. Ha pedig egyre csak fogyatkozik a frigó tartalma, a cetlié pedig nő, irány bevásárolni! Ezzel akár meg is spórolhatjátok a bevásárlólistára szánt időt, elvégre mindig ott lesz a szemetek előtt, mi hiányzik éppen.

  1. Legyen nálatok készpénz

A technika ördöge gyakran kifundálhat velünk, ráadásul ezt hajlamos pont akkor megtenni, amikor épp nyújtanánk a bankkártyánkat a kasszás felé. Ilyenkor kellemetlen hallanunk, hogy „elromlott a terminál” vagy „nincs rajta fedezet”. Előzzétek meg a bajt és keressetek egy titkos zsebet a tárcátokban, ahová elrejthettek egy kis tartalékot! Csak aztán el ne felejtsétek pótolni!

  1. Gondoljátok át, mi lesz a menü

Üres hűtővel nehéz vacsorát főzni, ha viszont a boltban próbáljátok kitalálni az esti menüt, bizony könnyen elveszhettek a bőség zavarában! Mindig találjátok ki indulás előtt, mit szeretnétek főzni, így biztosan csak a hozzávalók kerülnek majd a kosaratokba! Na jó, egy kis desszert még belefér! 😊