10 izgalmas őszi dekorációs tipp

Itt van az ősz, az évszak, mikor kicsit jobban visszahúzódunk az otthonunk melegébe. Ezért is fontos, hogy házunk és lakásunk minél hívogatóbb és otthonosabb legyen a hűvösebb évszakban is. Hiszen nem mindegy, milyen környezet vesz minket körül, mikor bebújunk a pokróc alá egy teával és egy jó könyvvel, míg az ablakon kopog az eső, ugye?  

Falevélből is lehet csokor!

Ne gondoljuk, hogy csak a tavaszi és nyári színes virágokból lehet színpompás csokrot készíteni! A különböző, meleg színekben pompázó, különböző méretű és alakú falevelek ízlésesen elrendezve remek együttest alkothatnak. Nyugodtan elfelejthetjük a vázát is: a dunsztos üveg jó szolgálatot tehet a levelek rövid száránál, az összeállítást pedig csak még jobban feldobja, ha teszünk bele néhány diószemet vagy gesztenyét is.  

Teremtsünk apró erdőt!

Ne féljünk kihasználni a lakás üres felületeit! Tegyünk egy nagy sétát a közeli parkban és miközben kicsit kieresztjük a fáradt gőzt, járjunk nyitott szemmel! A különböző érdekes termésekből egy egész apró kertet varázsolhatunk egy apró tálcára, kisasztalra vagy komódra. A fantáziavilágot feldobhatjuk egy-egy porcelán állatfigurával is.  

Keretbe a levelet!

Az őszi falevelek gyönyörű látványt tudnak nyújtani, akár egyedül, akár csoportban. Miért ne akarnánk őket egész ősszel szemünk előtt tudni, velük dekorálva a lakást? A szebb darabokat helyezzük képkeretbe, akár néhány apró, szárított virággal! A leveleket nem muszáj egyszínű háttérre helyezni, átmenetileg mehetnek akár egy-egy családi képre is, de vigyázzunk, hogy biztosan szárazak legyenek, nehogy nyomot hagyjanak. Figyelem! Ajándéknak is tökéletes!  

Fessünk… a tökökre!

A különböző formájú és méretű dísztökök már önmagukban érdekes és izgalmas dekorációk lehetnek… De mi lenne, ha kicsit még jobban feldobnánk őket? Ragadjunk ecsetet és festéket és dekoráljuk ki őket különböző mintákkal. Festhetünk rájuk arcokat is, néhány papírból vagy filcből kivágott falevél vagy akár szalma pedig tökéletes haj lehet a különös figurákra! Ez esetben a termés tökéletes dísze lehet a gyerekszobának!  

A kavicsok jó festővásznak!

Nemcsak terméseket és faleveleket gyűjthetünk egy-egy természetjáró túra során, de izgalmas kavicsokat is, amik jól megtisztítva jók lehetnek arra, hogy fantáziadús mintákkal dobjuk fel őket. A közös alkotás remek családi program is lehet, amin mindenki megmutathatja a kreativitását. A kavicsok, melyekre figurákat festünk játékszereknek is kiválók, míg a számokat betűket viselő kövecskék a tanulást segíthetik. A kavicsok mindig legyenek nagyobbak és figyeljünk rá, hogy ne hagyjuk őket őrizetlenül a gyerekek előtt, nehogy lenyeljék azt.  

Dobjuk fel a mécseseket!

A különböző mécsesek és a bennünk pislákoló gyertyák alapkellékei az őszi dekorációnak. De idén miért ne kaphatnának egy kis vérfrissítést? A díszeket dobjuk fel fenyőágakkal, termésekkel, őszi virágokkal, hogy még látványosabbak legyenek. Néhány apró kellék már izgalmas összképet teremthet. Vigyázat! Kifejezetten ügyeljünk arra, hogy semmi ne érintkezhessen a gyertya lángjával!  

Mindenből lehet állat!

A különböző őszi termések meglepő formákat tudnak felvenni, amikkel megéri bátran kísérletezni. A darabokból egy kis fantáziával könnyedén állíthatunk össze akár állatkákat is, kedves kis teremtményekkel gazdagítva a gyerekszobát, vagy a lakás bármelyik helyiségét. Persze készíthetünk akár képzeletbeli lényeket is! Az alkotás izgalmas közös program lehet a kicsikkel is!  

Koszorút az ajtóra!

Nem csak télen illik a koszorú az ajtókra! Jöhetnek ősszel is! A különböző színű és formájú levelekből és bogyókból elegáns koszorúkat készíthetünk, amik tökéletesen mutathatnak majd ajtónkon. Ne sajnáljuk az alapanyagokat és engedjük el nyugodtan fantáziánkat, hogy minél izgalmasabb összeállítások születhessenek!  

Hagyjuk elöl a kosarakat!

Az apró kosarak remek díszei lehetnek otthonunknak egy megfelelő kis terítővel. És persze az is fontos, hogy megpakoljuk őket minden jóval. Az apró tartókba tehetünk különböző száraz terméseket, faleveleket, bogyókat is, de az sem baj, ha ehető finomságokkal, például almával vagy barackkal tömjük meg őket – ám utóbbi esetben bolondítsuk meg a kosár tartalmát néhány falevéllel. A bogyókat ilyenkor kerüljük el, mint díszítőelemek – nehogy valaki azt higgye, hogy fogyaszthatók!  

Befőttek a reflektorfényben!

Az ősz sokak számára befőzésről szól, a végeredményre pedig a legtöbben igencsak büszkék. A finomságokat rejtő dunsztosüvegek önmagukban is kellemes díszek lehetnek, főleg egy szép fedővel és ízléses címkékkel. A büszkeségeket nem is kell elrejteni, ha már készen állnak a napfényre és tartósan maradhatnak elől! Egy kosárba helyezve kellemes hatást kelthetnek és közben konyhaművészetünket is reklámozhatjuk!