Kasszás Erzsi válaszol! – 1. rész

2017-08-04

Drágáim! Rengeteg érdekes kérdést tettek fel nekem a CBA Facebook-oldalán! Összegyűjtöttük a legérdekesebbeket és válaszoltam is rájuk. Nézzétek csak! Aki válasz nélkül maradt, ne csüggedjen, lesz még alkalom, ígérem!

Fish and chips – Angol ízek otthon!

2017-06-30

Bár a nyárról és strandszezonról mindig a hekk jut eszünkbe, de a vízpart mellett és az otthon hűvösében más halételek is jól eshetnek az embernek egy jó nagy pohár frissítő társaságában. Például az angolok ikonikus nemzeti finomsága, a fish and chips! De mit is lehet tudni erről az egyszerű, de nagyszerű gasztronómiai fogásról, ami annyira híressé vált az egész világon és mire kell figyelni, mikor otthon készítjük el? Ezt tudhatod most meg cikkünkből!

Így dobjuk fel a hús bundáját!

2017-05-12

A klasszikus vasárnapi menü Magyarországon ikonikusnak számít: húsleves és rántott hús. Egyszerű, tápláló és nem lehet megunni. Persze ha főzésről van szó, azért picit mindig szabad kísérletezni. Hoztunk néhány ötletet arra, mibe forgathatjuk még bele a húst a szokásos paníron kívül – néhány egyszerű, néhány pedig egészen meglepő, ám egy közös persze van bennük: mindegyik jól sül el. Szó szerint!

2 különleges húsvéti desszert

2017-04-07

Húsvétkor többnyire minden családnál hasonló fogások kerülnek az asztalra, melyeknek ilyenkor elengedhetetlen részei a sonka, a tojás és a kalács. Ám néha nem árt kicsit kísérletezni, és egy-egy különleges finomsággal feldobni a szokásos menüsort, meglepve ezzel az egész családot, és szerezve nekik egy emlékezetes húsvéti ebédet. És minek örül a legjobban az ember, ha nem a desszertnek? Hoztunk két ínycsiklandozó finomságot, amik igazi díszei lesznek az ünnepi asztalnak!

3 csoki, 3 süti

2017-04-03

Neked melyik a kedvenc csokoládéd? A selymes fehércsokoládé? A klasszikus édes tejcsoki? Vagy a keserű étcsokoládé? Legyen bármilyen színű, a csoki mindig jólesik, ráadásul tökéletes alapanyag lehet a süteményekhez is. Felejtsük el az az egyszerű csokitortát, a mesebelien finom alapanyagból sokkal kreatívabb gasztronómiai csodák is születhetnek! Bármelyik csokoládé is legyen a kedvenced, mindegyikkel hoztunk most egy-egy sütireceptet, amik megédesíthetik napjaidat, legyen szó a vasárnapi ebéd desszertjéről, egy éjjeli tévénézős nassolásról vagy akár egy unalmas délutánon összedobott finomságról! Irány a konyha, sütésre fel!