Csináld magad! – Izgalmas halloweeni dekorációk

A Halloween leginkább arra jó, hogy bátran dekoráljuk ki otthonunkat – méghozzá nem a megszokott elegáns vagy csinos módon, hanem meglehetősen ijesztően! Varázsold egy napra lakásod boszorkánytanyává és csapj egy halloweeni bulit! Ha felnőttről van szó, ha gyerekekről, garantáljuk, hogy mindenki imádja fogja!  

Kígyók és belek – Egy boszorkánykonyha finomságai

Szeretnél egy saját boszorkánykonyhát otthonra? De ígérd meg, hogy csak fehér mágiára fogod használni! Apró üvegeket – akár dunsztosüvegeket, de azokból a kisebb méretűeket – tömjünk meg használt cipőfűzőkkel vagy vastag madzagokkal. Ajánlott több darabot használni és azokat összekötni, hogy minél hosszabb belet helyezhessünk az üvegekbe – az apró, különálló belecskék nem túl valósághűek! Ne felejtsük el levágni a cipőfűzők végét! Miután az üvegcsék tele vannak zsigerekkel, öntsük fel őket kék, zöld vagy lila festékkel kevert vízzel. Ha szeretnénk a látványt még dermesztőbbé varázsolni, üssünk még egy kis tojásfehérjét az üvegek tartalmába és rázzuk jól össze a végeredményt. A kész rémművek akkor lesznek a leghatásosabb dekorációk, ha hátulról megvilágítjuk őket néhány gyertyával!  

Titkok, melyek mágiát rejtenek

Régi boszorkánytégelyek, melyek bármit rejthetnek: ördögfogat, szűz leány haját, békanyálat… Generációról generációra szálló varázskönyv, tele bájital receptekkel, rontásokkal és az örök szerelem titkával… A jó hír, hogy most te is elkészítheted őket, de azért reméljük te ártatlanabb dolgokat tartasz majd benne! A különböző méretű dunsztosüvegekre egyszerű hibajavítóval fessünk rá különböző motívumokat, jó vastagon, majd várjuk meg, míg a minta alaposan megszárad a felületen. Ha nem akarunk festegetni, és sietünk, az is megteszi, ha a kívánt mintát kartonpapírból vágjuk ki és ragasztjuk rá az üvegek oldalára. Ezek után az üvegeket fedjük le alufóliával – az oldalsó mintákra alaposan simítsuk rá az anyagot, hogy azok jól látszódjanak! Az alufóliát az üvegek tetején gyűrjük össze, majd arra hajtsunk rá még egy réteget. A könyvnél még egyszerűbb dolgunk lesz: egyszerűen vonjuk be minél több rétegben, minél gyűröttebben, ugyanúgy alufóliával. A továbbiakban nincs más dolgunk, mint a kész műtárgyakat lefújni arany, ezüst, bordó vagy akár fekete festékkel, hogy megszáradva igazi rémtárgy legyen belőlük! Halloween után pedig csak meg kell őket szabadítani a rájuk helyezett rétegektől és a tárgyak máris újra használhatóak!  

Múmiák mindenhol!

Mi lenne, ha idén Halloweenkor apró múmiák borítanák el a lakást? Tele van a gyerekszoba megunt Barbie-babákkal és akciófigurákkal? Legyenek ismét ők a főszereplők! Egy gézköteget vágjunk fel vékonyabb szeletekre és jöhet is a múmiakészítés! A textildarabokat tekerjük fel a bábukra talptól a fejük csúcsáig, ügyelve arra, hogy egy pici rész se legyen fedetlen, és máris készen vannak a rémisztő figurák. A kis múmiákat elhelyezhetjük csoportosan, de akár egyenként is, elszórva a lakás különböző részein. Tegyünk melléjük más apró kiegészítőket, de égő gyertya inkább ne legyen a közelükben, nehogy lángra kapjon a géz! Egy kis kartonpapírral a kezükben akár üzenhetnek is valamit a látogatóknak!